Kollegielivet

Uddannelse

De unge, der bor på Kollegiet Søtofte, er som udgangspunkt alle i gang med en uddannelse eller i gang med at forbedre sig til at påbegynde uddannelse. Det er selvfølgelig den unges eget valg hvilken uddannelser, de vil gå på, men det er fra kollegiets side et krav, at de unge er i gang med noget og aktivt passer deres uddannelser. Er der unge, der ”går i stå” med uddannelsen eller ønsker at skifte, hjælper vi, i samarbejde med den tilknyttede UU vejleder, med at lægge en ny plan.

 

Hverdag, weekender og ferier

Ud over uddannelse er hverdagene fyldt med dagligdags aktiviteter og opgaver så som madlavning, tøjvask, lektier, rengøring mm. Vi tilbyder også træning og hal-aktiviteter, så der er mulighed for fysisk udfoldelse og alt det, der hører til et almindeligt ungdomsliv. I weekenden er der ofte mulighed for ture ud af huset fx til Bilka, hvor der er mulighed for at handle stort ind og herved spare nogle penge.

Onsdag og søndag tilbyder vi mulighed for deltagelse i den gratis fællesspisning. Dette kræver dog, at man er med til at udfærdige indkøbsseddel, handle ind samt at lave mad, hvilket giver de unge mulighed for at forbedre deres kundskaber inden for madlavning, planlægning mv.

 

Ryste sammen tur til Langeland

I august tager hele kollegiet på tur til en gård på Langeland, hvor vi typisk er i 2 dage. Dette sker i forbindelse med at der kommer nye unge som skal bo på kollegiet og får at styrke fællesskabet og give de unge mulighed for at lære hinanden at kende og sammen få en god start på deres ophold. Her vil der være tilrettelagt nogle aktiviteter, som skal hjælpe de unge med, at komme tættere på hinanden, lære dem, at samarbejde og kommunikere på en god måde.

 

 

Udenlandsrejse

En gang om året, tager kollegiet en uge på fællestur til udlandet. De unge er med til, at planlægge og tilrettelægge turen og alle mulighed for, at komme med deres input til, hvor turen skal gå hen, hvilket hotel vi skal bo på og hvilke aktiviteter/ture vi skal på under ferien.

 

Julefrokost

Hvert år til jul, arrangeres der julefrokost for alle på kollegiet. Et sådanne arrangement indebære typisk spisning, bowling og gokart mv. De unge er hvert år med på råd ift. hvordan julefrokosten skal være pågældende år og med til planlægningen herom.

 

Fællesskab og privatliv

På Kollegiet Søtofte er man aldrig alene, men hvis man har brug for at trække sig, kan man altid lukke sin dør og være sig selv. Alle har egen lejlighed med køkken og bad, men de unge kan altid benytte kollegiets fællesarealer, hvor der er mulighed for at se film på storskærm, spille pool, Virtuel reality, Playstation mm.

Som ung har man ofte brug for at fordybe sig i egne interesser efter en travl skoledag, men at være ung er også at opbygge gode venskaber og at have nogle fritidsinteresser. På Kollegiet Søtofte ved vi, at det ikke altid kommer af sig selv, og vi støtter derfor de unge i at deltage i aktiviteter både på og uden for kollegiet.

Retningslinjer

Retningslinjer for Kollegiet Søtofte

 • Du skal opføre dig, så det er rart for alle at være på kollegiet.
 • Respekter hinanden og hinandens grænser.
 • Ro på gangene efter kl. 22.
 • Ryd op efter dig selv og pas på tingene.
 • Euforiserende stoffer

  Vi accepterer ikke brugen af euforiserende stoffer, når man bor på Kollegiet Søtofte.

  Hvorfor: Fordi det er ulovligt, sundhedsskadeligt og hæmmende for et godt bo- og studiemiljø.

 • Gæster

  Man må gerne have gæster på kollegiet Søtofte, men det skal altid aftales med personalet på kollegiet. I hverdagene skal gæster gå senest kl. 22:00, men fredag og lørdag er der mulighed for at lave andre aftaler med personalet. Hvis gæsterne skal overnatte eller spise med til fællesspisning, skal dette også aftales med personalet og i så god tid som muligt.

  Gæster til fællesspisning skal betale 25,- kr.

 • Ro i huset

  Til hverdag er der ro i huset efter kl. 22:00. Det betyder, at der ikke skal spilles høj musik, støvsuges, vaskes tøj eller larmes på andre måder. Det er vigtigt at respektere dette, da de fleste skal tidligt op om morgenen og passe deres uddannelser.

 • Give besked

  Når man bor på Kollegiet Søtofte, skal man altid give besked til personalet, når man kommer og går, så personalet ved, hvor de unge befinder sig. Hvis man er forhindret i at holde den aftale, der er lavet om hjemkomst tidspunktet, kontaktes personalet for en ny aftale.

 • Brug af kollegiets fællesområder

  På Kollegiet Søtofte rydder alle op efter sig selv og behandler tingene pænt. Når man fx har brugt fælleskøkkenet, skal der ryddes op og vaskes op, og det samme gælder ved brug af andre fælles arealer.

 • Opgaver

  Når man bor på Kollegiet Søtofte, er der ugentligt forskellige opgaver, som skal passes – fx rengøring af lejligheden, tøjvask, deltagelse i kollegiemøder, ungesamtaler og madlavning. Dette er nødvendige og tvungne opgaver, der skal forberede de unge til et selvstændigt voksenliv.

 • Naboskabet

  En vigtig forudsætning for at kunne bo på Kollegiet Søtofte er, at man viser hensyn til hinanden samt til de nabohuse, som ligger nær ved kollegiet.

  Dette gøres ved at:

  Du tager hensyn til andre i forhold til at spille høj musik, køre på knallert, råbe højlydt mv.

  Du overholder husreglerne

  Du smider ikke affald, cigaret skodder eller lignende udenfor og omkring kollegiet.

  Hvis du har bil, skal du parkerer din bil på den dertil indrettede parkeringsplads og ikke foran kollegiet.